Energizers
flickr:3405289

Soms is de fut er even uit en spring je … uit de ban!

Met:

  • Blindemannetje

Maak tweetallen. Een krijgt een blinddoek om (of ogen dicht). De ziende is verantwoordelijk voor de blinde en moet deze door de ruimte leiden. In eerste instantie door de hand vast te houden, later zonder elkaar vast te houden. Laat ze ook varieren in bijvoorbeeld snelheid (langzaam / snel lopen).

  • Lopen - Stilstaan

De hele groep loopt door de ruimte. Kris kras door elkaar. Zonder dat afgesproken is wanneer, staat de hele groep in één keer stil. Vervolgens gaat de hele groep tegelijk weer lopen. Dit herhalen tot het de groep ook daadwerkelijk lukt. Dan eventueel varieren in loopjes (huppelen/achteruit/etc)

  • Overkant

Groepen maken van minimaal vijf mensen. Iedere groep drie stoelen geven. De opdracht is: Ga met de hele groep naar de overkant zonder met je voeten de grond te raken.

  • Popcorn

Vertel je cursisten dat ze allemaal een maiskorreltje zijn dat opgewarmd wordt in de olie. En de pan wordt warmer en …. warmer

  • Stoelendans

Zet een stoel minder neer dan de grootte van de groep. Als de muziek stopt, heeft een iemand geen stoel. Die zal een eerste reactie laten zien (teleursteling/boosheid/etc), de hele groep staat vervolgens op en doet dit uitvergroot na. Start de muziek weer en haal geen extra stoel weg. De persoon die net 'af' was doet gewoon weer mee en opnieuw doet de groep degene na die geen stoel weet te bemachtigen.

  • Zoek de verschillen

Deelnemers gaan in twee rijen tegenover elkaar staan. Rij 1 draait zich met de rug naar rij 2. Iedereen in rij 2 verandert 3/4/5 dingen aan zijn uiterlijk. Rij 1 draait zich weer om en moet raden wat degene tegenover zich veranderd heeft. Daarna omwisselen.

je kunt de pagina editen of je commentaar achterlaten

Add a New Comment
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 License